Szülés előtti ellenőrző lista: mit ne hagyj ki a kismamatáskádból

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
Közeledik a nagy nap, az izgatottság fokozódik, a várakozás és a félelem érzései váltogatják egymást? 😬 Itt az ideje ellenőrizni, hogy mindent bepakoltál-e, amire szükséged lesz a szülés során és utána.

Az interneten rengeteg listát találhatsz arról, hogy mit érdemes csomagolnod a kismamatáskába. Reméljük, hogy nem fog hiányozni semmi, ami a baba számára nélkülözhetetlen, és ha mégis, a szülészet sok mindent kölcsönad, vagy a partnered behozza utólag. 👌 Cikkünkben tanácsot szeretnénk adni, hogy miről ne feledkezz meg, amire közvetlenül a szüléskor vagy az azt követő első napokban szükséged lehet.

  • ’Must Haves’ a kismamák számára a Frida Mom-tól
  1. Kismamaruha vajúdáshoz és szoptatáshoz
  2. Intim zuhany
  3. Eldobható bugyi
  4. Csúszásmentes zokni
  5. Hűsítő, nedvszívó betét
  6. Nyugtató nedves törlőkendő varázsmogyoró kivonattal
  7. Nyugtató hab varázsmogyoró kivonattal
  • Fogkefe
  • Fésű
  • Ajakbalzsam
  • Szemüveg vagy kontaktlencse (ha szükség van rá)
  • Sminktáska (higgy nekünk, jól szeretnél majd kinézni a fotókon, amikor elhagyod a kórházat)
  • Sampon, balzsam, szappan
  • Testolaj vagy striákra való balzsam
  • Mobiltelefon és töltő
  • Papucsok
  • Fontos dokumentumok (várandós kiskönyv, TB kártya, leletek, eredeti házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat , személyi igazolvány, lakcímkártya stb.)

Szerinted ez túl kevés vagy túl sok? Természetesen bármi mást is csomagolhatsz - könyvet, számítógépet, fejhallgatót stb. De bízz bennünk, a fenti lista minden lényeges dolgot tartalmaz. 😉 Minden bizonnyal mindenféle vicces (de komoly) tanáccsal is találkoztál már, mint például: "Ne felejts el készíteni egy kis nasit a párodnak. Csinálj neki egy jó kis szendvicset, hogy ne legyen éhes a vajúdás alatt." 😃 Vagy: "A kórházba saját WC-papírt kell hoznod." Hacsak nem lesz császármetszésed, hidd el, nem igazán fogod magad papírral törölgetni legalább egy hétig odalent... 😣

De ami igazán jól fog jönni a D-napon, az a következő:

Kényelmes ruhadarabok

A kórházból valószínűleg ugyanolyan ruhaméretben fogsz távozni, mint amilyenben érkeztél, így egy teljes ruhadarab is megteszi. Vagy kényelmes nadrág, melegítőnadrág, póló és pulóver, attól függ, miben érzed magad a legjobban. ❤

Kismamaruha

Akár a saját pólódban is szülhetsz. Tényleg! Nem biztos, hogy abban a zsákban szeretnél szülni, amit a szülészeten adnak neked… Azok az anyukák, akik már átéltek néhány szülést, megerősíthetik, hogy semmi kellemes nincs abban, ha az egész szülészet látja a popsidat, valahányszor kissé előrehajolsz. 😳 A szoptatós kismamaruha nagyszerű választás, mert nagyon kényelmes és praktikus mind a születéskor, mind pedig akkor, amikor először érintkezel a babával és szoptatsz. A teljes hátsó része kigombolható, de az elülső felső "panel" is, hogy a babát a szülés után a mellhez és az anya bőréhez lehessen szorítani. Így tökéletes kényelmet, diszkréciót, ugyanakkor praktikus hozzáférést biztosít az orvos és később a baba számára is. ☺️

Gyakorlati alapvetések

Fogkefe, fésű, ajakbalzsam (a kórházi levegő gyakran nagyon száraz, ezért biztosan hasznos lesz), szemüveg vagy kontaktlencse. Nyugodtan sminkelj, ha akarsz. 😊 Jobban érzed majd magad egy kis szempillaspirállal és egy kis pirosítóval az arcodon.

Szerencsehozó varázslat ✨

Lehet, hogy pazarlásnak tűnik, de egy kis szerencsét hozó amulett vagy egy aranyos fotó kicsit megkönnyítheti a szülés legnehezebb pillanatait.

Termékek

Készleten > 5 db
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei